Pe ce pun preţ bogaţii

Autor: fashiongale
Postat la 12 ian 2010

   Un nou sondaj de la PNC (companie de servicii financiare) îşi propune să arate modul în care bogaţii şi-au schimbat valorile, din cauza recesiunii. Studiul a investigat mai mult de 1.000 de persoane, cu un câştig net de cel puţin 500.000 dolari în active investible

  Conform sondajului, 88 % sunt de acord cu afirmaţia că "este mai important ca niciodată să trăiasc în limita posibilităţilor mele materiale". Două treimi sunt de acord cu afirmaţia că "am dezvoltat o mai mare apreciere pentru bogăţia non-materială din viaţa mea."; jumatate au spus că ei se simt echilibraţi, deoarece recesiunea le-a dat posibilitatea să-şi reevalueze priorităţile.

  De asemenea, sondajul a dezvăluit că numai 18% au declarat că salariul sau compensarea a fost redusă din cauza recesiunii. Mai puţin de o treime din cei al căror câştig este în valoare de 1 milion dolari sau mai mult au declarat că recesiunea are un efect asupra stilul lor de viaţă. Doar 42% au declarat că şi-au redus cheltuielile pentru că "nu se cade să cheltuiască în aceste vremuri economice."

   În urma investigaţiei, Robert Frank se întreabă dacă într-adevăr bogaţii şi-au schimbat scala de valori privind cheltuirea şi banii, sau dacă nu cumva acest studiu dezvăluie impactul psihologic al recesiunii, reflectând mai degrabă modul în care cei bogaţi ar dori să fie percepuţi şi nu modul în care trăiesc de fapt.

fashiongale.ro

Comanda acum!