Bilant RFTB 25-28 septembrie 2013

Autor: fashiongale
Postat la 07 oct 2013

  

   Salonul RFTB s-a incheiat cu succes, iar primele cifre care s-au adunat intr-un bilant al evenimentului spun ca a fost o reusita pentru industria modei din Romania.

   Astfel, la editia din 25-28 septembrie 2013 au participat 71 de expozanti – firme straine si romanesti care au oferit de la tesaturi la servicii si utilaje, accesorii, incaltaminte, confectii, tricotaje, lenjerie, dar si oferte media, organizari de evenimente, unitati de invatamant de specialitate. Designerii romani au fost si ei reprezentati la Salonul RFTB expunand cu standuri individuale, avand si selectii in Salonul de Tendinte al RFTB – Alina Botea, Andreea Badala – Murmur, Andreea Tincu – Sense, dar si reuniti intr-un stand al Molecule-F. Dintre momentele remarcante ale Salonului amintim parteneriatul cu JOLIDON, cel mai cunoscut brand romanesc care a adus un stand special cu produsele celei mai recente colectii lansate la Paris, dar si podiumul pe care s-au desfasurat fashion show-urile – o realizare a Asociatiei Culturale Pro Transilvania. Standurile sectiilor de Fashion Design ale universitatilor de arta din Cluj – powered by Doina Levintza, Bucuresti si Timisoara au impresionat vizitatorii. Workshop-urile si prezentarile sustinute in cadrul Salonului RFTB s-au bucurat de o larga audienta.

   Primul Salon Profesionist al industriei modei din Romania a fost vizitat de cateva personalitati marcante ale domeniului. Deschiderea Salonului s-a facut in prezenta Ministrului Maria Grapini si a doamnei Olga Stanciu de la JOLIDON, in fata unei prese extrem de numeroase, peste 15 televiziuni. Au urmat vizite din partea Ambasadorului Mexicului, sotia Ambasadorului Braziliei, reprezentanti ai Directie Economice din Ambasada Angliei. Fiecare dintre acestia si-au afirmat incantarea si sustinerea pentru viitoarele editii ale Salonului. Reprezentantii FEPAIUS, domnul Pasculescu din conducerea asociatiei patronale, au fost printre vizitatorii Salonului care au admirat reusita unui asemenea eveniment al industriei modei din Romania.

   Cel mai important insa a fost faptul ca Salonul a fost vizitat de reprezentantii a aproape 600 de firme, specialisti din industria modei care si-au manifestat interesul pentru acest tip de eveniment adresat in mod direct si preferential profesionistilor sistemului. Astfel, expozantii au reusit sa incheie contracte pentru sezonul urmator, in special cei din zona tesaturilor, accesoriilor, serviciilor si utilajelor care au avut oferta adaptata, Salonul bifand astfel principala sa preocupare de a realiza un eveniment de tip “Business to Business” facilitand contactele si relatiile economice intre toti cei prezenti.

    Despre Salonul RFTB si-au formulat parerile cativa specialisti: Ana Raluca Chiosa – lector asociat dr la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor din Iasi, doamna cercetator drd Marlena Pop de la Institutul National de Cercetare  Dezvoltare Textile Pielarie, doamna Laura Voicu – detinator al brandului Sophy, blogger Emanuel Iuhas – Moda si ceva mai mult si altii. Parerile lor sunt citate sau postate cu link pe pagina de facebook a Salonului RFTB: https://www.facebook.com/pages/Romania-Fashion-Trends-Brands/317451768288333

Pentru informatii suplimentare :

Ovidiu Buta – ovidiu.buta@fashionandbeauty.ro

Liana Martin – liana.martin@fashionandbeauty.ro

Lucian Diaconu - lucian.diaconu@businesstexin.ro

fashiongale.ro

Comanda acum!