Prezentare de brand: RVL

Autor: Ana Raluca Chiosa
Articol vizualizat de 9843 ori.
Postat la 30 iul 2009

 

RVL – împrospătarea brandului

 

În anul 2006 compania a decis alinierea sub un singur nume, RVL, care să comunice în mod unitar elementele şi valorile definitorii ale brandului: originalitatea, rafinamentul, non-conformismul, calitatea şi atenţia la detalii. Astfel, a fost conturată noua identitate vizuală şi verbală, precum şi strategia de comunicare a brandului RVL în cadrul magazinelor proprii, prin intermediul designului ambiental. Noua identitate vizuală a implicat crearea unui font special pentru logotipul RVL şi realizarea unui logo centrat pe noul nume. Cu scopul de a obţine un impact puternic, culorile selectate pentru logo sunt roşu, negru şi alb.

Au fost luate în discuţie canalele şi materialele prin care să se realizeze o comunicare eficientă a mesajului. S-a înţeles de la început că modul de prezentare a noului brand va servi ca unitate de măsura în evaluarea tuturor strategiilor de marketing viitoare.

Începând cu promoţiile cu un impact puternic, precum “Fii colecţionar RVL”, până la modul de afişare a produselor şi imaginea vizuală puternic transmisă de vitrine, în toate magazinele RVL, s-a urmărit crearea unei imagini coerente.

Identitatea vizuală este actualizată anual, începând cu amănunte esenţiale precum etichetele ţesute sau cele de produs până la ambalajul produselor sau imagistica vitrinelor.

 

Strategia de comunicare

“Întotdeauna am urmărit ca fiecare achiziţie a produselor RVL să se transforme într-o experienţă unică, pe care clientul să îşi dorească să o repete. Din acest motiv, strategia de comunicare este axată pe reţeaua de distribuţie proprie şi pe oferirea unor produse cu un design unic şi de o calitate ireproşabilă. Designul ambiental al magazinelor, personalul şi creaţiile RVL crează un univers unitar, în centrul căruia se află clientul şi interacţiunea sa cu brandul”, afirmă Violeta Costin.

Ca mijloace de promovare, brandul ieşean apelează la reclame radio, TV şi apariţii în presa de specialitate; pliante, cataloage de colecţie, panouri publicitare, mash-uri şi banne-re, cecuri, discount-uri, cadouri şi premii de fidelitate.  Un alt mijloc de promovare îl constituie site-ul Rvl.ro, creat în 2000 sub numele Ravioli.ro şi modificat odată cu rebrandingul.

În prezent, strategia de comunicare se axează pe creşterea notorietăţii în rândul publicului, precum şi pe consolidarea imaginii de brand la nivel naţional. În acest sens, au fost acoperite majoritatea canalelor de comunicare: apariţii radio şi în presa scrisă, outdoor, online. În mediul online, noutatea o reprezintă deschiderea magazinului virtual RVL, în urma adaptarii strategiei de marketing la noile tendinţe, respectiv creşterea numărului de achiziţii online de produse vestimentare pe piaţa din România. Mediul online reprezintă un element deosebit de util în comunicarea cu clienţii, având în vedere faptul că principala sursa de informare în ceea ce priveşte tendinţele şi noutăţile în modă o reprezintă internetul.

Relaţia directă cu clientul final se creează prin intermediul magazinelor proprii, dar şi prin prezenţa anuală la cele mai importante târguri şi festivaluri de modă din România (RFW 2005-2007) şi străinătate (Prêt-à-Porter - Paris, Moda UK - Birmingham, The Train - New York şi CPD Düsseldorf). La nivelul magazinelor proprii, comunicarea brandului se ralizează prin intermediul designului ambiental, al amenjării vitrinei, precum şi prin diverse tehnici de merchandising pentru o prezentare şi semnalizare eficientă a produselor. Chiar şi în relaţia cu clienţii en-gros, ţinta este fidelizarea clientului final. Standardele impuse propriilor magazine sunt aceleaşi şi pentru colaboratorii RVL. 

Ca şi orientare actuală, strategia de marketing se axează pe campaniile de promovare a vânzărilor şi de fidelizare a clienţilor finali - discount-uri, cupoane, premii. Acestea sunt propuse în urma unor analize complexe şi detaliate asupra vânzărilor, a caracteristicilor pieţei în funcţie de zonele ţării, precum şi în urma analizei strategiilor concurenţilor. Scopul final îl reprezintă consolidarea imaginii de brand în rândul clienţilor şi a colaboratorilor, precum şi întărirea legăturii emoţionale cu brandul RVL.

 

1 2

Acest articol vi s-a parut interesant? (20 voturi)

Nu exista comentarii la acest articol.
Posteaza un comentariu
Nume
Email
Subiect
Comentariu

fashiongale.ro

Comanda acum!