Istoria PRADA

Autor: fashiongale
Articol vizualizat de 18580 ori.
Postat la 27 sep 2009

 

 
Mario Prada a înfiinţat compania Prada în 1913. El  a început afacerea prin a vinde poşete din piele, valize şi pantofi pe piaţa europeană. Renumele brandului îl constituie materialele folosite la confecţionarea produselor, precum geamantane elegante, realizate din lemn sau chiar din carapace de broască ţestoasă, sau faimoasele genţi de nailon şi piele, inclusiv cele exotice din piele de piton.
Ulterior, Prada a deschis două magazine în Milano, intrând astfel pe o piaţă puternică, încercând să îşi vândă produsele atât în Europa, cât şi în Statele Unite. Miuccia avea să lanseze mai multe serii de genţi, realizate din nylon negru, inclusiv mai multe modele de poşete, foarte apreciate în epocă, precum genţile Pocone, realizate dintr-un material impermeabil şi asemănătoare unor rucsacuri.
În încercarea de a extinde compania, Miuccia lansează în 1986 o linie de încălţăminte pentru femei, alături de prima colecţie de îmbrăcăminte de lux, din materiale preţioase. În 1988, Prada lansează pe piaţă prima sa colecţie de haine elegante pret-à-porter. A urmat apoi linia Miu Miu, pentru tineri, din 1993, al cărei renume a ajuns până în Japonia. În 1995, Miuccia Prada câştigă şi premiul pentru cel mai bun designer al anului. Un succes a înregistrat şi linia Prada Sport, creată în 1997. Prada s-a orientat şi spre moda masculină, deschizând primul magazin de profil în 1998, la Los Angeles, urmat de încă unul în New York. În 2000, casa de modă şi-a completat palmaresul şi cu o divizie de beauty.
Prada ramâne unul dintre cele mai importante branduri din industria modei. Cu toate acestea, conform bilanţului de la sfârşitul anului 2008, Prada are datorii cumulate de 450 milioane de euro. În luna iulie 2009 a fost achitată suma de 100 de milioane de euro, urmând ca restul sumei de 350 de milioane de euro să fie achitată până în iulie 2010. Totuşi, finanţatorii au fost de acord cu prelungirea termenului de rambursare al împrumuturilor acordate până în anul 2012

Acest articol vi s-a parut interesant? (11 voturi)

Nu exista comentarii la acest articol.
Posteaza un comentariu
Nume
Email
Subiect
Comentariu

fashiongale.ro

Comanda acum!